Intervju sa Nikolom Samardžićem. „U toku pandemije posao dosta patio“

 Intervju sa Nikolom Samardžićem.   „U toku pandemije posao dosta patio“

Mojkovčanin Nikola Samaradžić,učesnik u takmičenju Pinkove Zvezde za naš Portal kazao je da je to takmičenje za njega bio veliki izazov, tačnije prvi početak u muzičkoj karijeri i da je prezadovoljan svojim uspjehom, s obzirom da je bio učesnik velikog muzičkog takmičenja.

Kad si počeo aktivno da se baviš pjevanjem?

Aktivno sam počeo da se bavim pjevanjem prije četiri godine. Počeci su bili skromni. Nisam imao ni repertoar, publiku, niti iskustvo. Sve što je u početku bilo potrebno jeste ljubav prema muzici. Kasnije je ta ljubav prešla u mnogo rada i vježbanja.

Utisci sa takmičenja u Pinkovim Zvezdama?

Na takmičenje sam otišao nespreman. Najviše sam naučio tokom takmičenja od komentara žirija, komentara publike i tokom priprema za takmičenje. To je bilo prvo moje javno pojavljivanje i sve što sam tada postigao je jak vjetar u leđa za dalje. Rekao bih da sam kroz takmičenje sazrio kao pjevač i sve je bilo prelijepo iskustvo. Bilo je bezbroj različitih komentara i svi su isključivo uticali na bolji razvoj mene kao pjevača.

Gdje si sve nastupao?

Moje učešće u takmičenju je bila odlična reklama za moju karijeru. Prve svirke su bile u lokalnim kafićima, potom sam putem promocije na društvenim mrežama dobio pozive za ostale crnogorske gradove. Najčešće su to diskoteke, kafanske večeri ali i često se ljudi odluče da uz moj repertoar upotpune svoje slavlje. Što se tiče inostranstva, bilo je mnogih svirki i u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Pa se nadam da će se granice još više proširiti.

Snimanje cover pjesama?

Tokom tri posljednje godine nisam imao toliko vremena za snimanje covera. Uvijek je bilo zakazanih svirki, a osim njih bilo je potrebno dosta vremena i za druženje, odmor i vježbanje. Do sada sam snimio tri covera, od kojih je prva pjesma bila od Boža Nikolića “Ikona”. Sada, kada već nema toliko posla, više ću se posvetiti tome i promociji istih na društvenim mrežama.

Planiraš li da snimiš svoju pjesmu?

Imam u planu da snimim svoju pjesmu, i to u skorije vrijeme. Bilo je potrebno vrijeme da bih shvatio u kom se žanru pronalazim, i koji bi tekst pjesme najviše odgovarao. Vremenom je i to došlo, i uskoro očekujem da će pjesma biti gotova.

Koliko je korona uticala na angažman u prošloj godini?

Kao i većina muzičara, u toku pandemije je posao dosta patio. Otkazane su mnoge svirke, nastupi, slavlja… Rekao bih da je cijeli svijet počeo da funkcioniše nekim sporijim tempom, a da nam svima nedostaje muzika i da smo utišani iznutra. Jer je muzika bila dio svih naših trenutaka, a sada se navikavamo na novu normalnost. Bilo je teško odvići se od nastupa, atmosfere i publike, ali se nadamo da će sve ovo uskoro proći, te da će muzika ponovo biti zvuk ljudske duše.

Portal Mojkovac

Pročitajte još