Marš na Sinjajevini

 Marš na Sinjajevini


Na inijcijativi grupe Mojkovčana, danas je na Sinjajevini organizovan marš do kampa na Margiti gdje je organizovan pedesetjednodnevni protest. Uprkos prilično lošim vremenskim uslovima, mećavi i visokom snijegu koji na pojedinim mjestima prelazi visinu i od dva metra, misija je bila i više nego uspješna.

Marš je organizovan u cilju skretanja pažnje da je problem vojnog poligona na Sinjajevini i dalje prisutan i da Vlada još uvijek nije poništila odluku o proglašavanju planine Sinjajevine vojnim poligonom.

“Marš je bio još jedna prilika da se sastanu branioci planine iz Mojkovca i Kolašina, kao i drugih gradova, i da naravno još jednom pošalju zajedničku poruku da su istrajni i složni, te da će istrajati u borbi zaštite Sinjajevine kao prirodnog, turističkog i poljoprivrednog bogatstva Crne Gore.

U maršu je učestvovalo 28 branitelja Sinjajevne od kojih su većina išli pješke. Jedna grupa Mojkovčana je krenula iz Štitarice i pješke su došli na Margitu, druga grupa je pješke krenula iz Lipova i došli su do iste lokacije, dok ih je pratila ekipa sa sankama”, saopšteno je iz Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu.

Portal Mojkovac

Pročitajte još