„Ministarka da prihvati Statisovu donaciju vakcina i da se ne igra s našim životima“

 „Ministarka da prihvati Statisovu donaciju vakcina i da se ne igra s našim životima“

Socijaldemokrate apelovale su na ministarku zdravlja Jelenu Borovinic-Bojovic da se, kako su poručili mane politicke ostrascenosti i prihvati Crnoj Gori prijeko potrebnu donaciju vakcina od biznismena Petrosa Statisa.

Saopštenje SD-a prenosimo u cjelosti:

Ministarka posjeduje sve mogućnosti da se uvjeri u to odakle su vakcine stigle i provjeri apsolutno sve vezano za njih, a gospodin Statis je, kao što se može vidjeti, više nego raspoložen za saradnju i na tom planu.

Ministarku bismo podsjetili da, ako i kada vakcine stignu, njih neće primati pripadnici ove ili one partije, vjere i nacije, vec najugroženiji građani Crne Gore, po prioritetima – zdravstveni radnici, najstariji dio populacije i hronični bolesnici.

Da li ste svjesni, ministarko Borovinić-Bojović, da nam je virus ušao u staračke domove, a vakcina ni na pomolu? Da li ste svjesni da su naši roditelji, babe i
djedovi, ugroženi toliko da im životi vise o koncu? Da li znate da su naši zdravstveni radnici na izmaku snaga, i fizički i psihički?

Za to vrijeme se Vi politički nadgornjavate sa opozicijom, pritom nam još
uvijek ne dajuci informaciju kada možemo očekivati počtak imunizacije.

Svakog dana, gospođo Borovinić-Bojović, javnosti dajete različite
informacije od kojih se nijedna ne ispostavi kao tačna.

Stoga Vas još jednom pozivamo da ponovo razmotrite prihvatanje ove donacije jer je ona prijeko potrebna građanima Crne Gore. A virus ne bira i jednako smo ugroženi svi, bez obzira na nase sličnosti i razlike, što smo, nažalost, imali prilike da se uvjerimo za ovih nesto manje od godinu dana.

Portal Mojkovac

Pročitajte još