PG: Otvorili kafiće uprkos zabrani, policija privela nekoliko radnika

 PG: Otvorili kafiće uprkos zabrani, policija privela nekoliko radnika

Foto: FOS Media

Manji broj ugostitelja Podgorice, uprkos zabrani, otvoro je lokale u 16 časova, nakon čega je uslijedila kontrola turističke inspekcije i interventne policije. Neke od osoblja su priveli, a suvlasnika lokala Minhen Željka Radomana su pozvali na razgovor u Centar bezbjednosti. Jedan broj vlasnika podgoričkih ugostiteljskih objekata okupio se ispred Centra bezjbednosti kako bi podržali svog kolegu, piše Pobjeda.

Kako Pobjeda piše, nakon intervencije policije i inspekcije neki kafići su zatvoreni, a neki nastavili da rade i prodavali hranu i kafu za ponijeti. 

„I mi smo otvorili lokale potpuno svjesni toga da je u suprtonosti sa preporukama, ali jednostavno ovo ne radimo iz bijesa, već iz najsušnije potrebe jer sve mjere koje su do sada preduzete su preduzete protiv preduzetnika, odnosno ugostitelja mi to više ne možemo da trpimio. Sinoć ne na trgu bilo 300-400 ljudi i nikome ništa, to nije problem, ali je problem ako u kafani na dva metra sjedi četvoro ljudi. A pritom niko ne prati našu propast. Kod mene je promet nula eura, i nemam nikakav problem zbog toga“, kazao je Miroslav Šćepanović vlasnik lokala Sejdefa

„Poštovali smo danas dogovor ugostitelja Crne Gore i Podgorice da jednostavno ovako mjere koje su van pameti gdje se osnovna prava tri osnovna prava po ustavu Crne Gore, pravo na slobodu vjerskog izražavanja, drugo na slobodu kretanja i treća na slobodu rada. Dva prava su data ljudima, treće pravo nam je uskraćeno“, kazao je Željko Radoman.

Ugostitelji su pozvani da se sjutra u 8 sati sastanu sa ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović i ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem.

Portal Mojkovac

Pročitajte još